Lilla stue fortæller.

Lilla stue fortæller…

Der er MEGET stille i børnehaven lige for tiden – en summen af mange børn i aktivitet er skrumpet til de få der har brug for nødpasning. Vi voksne i børnehaven har stadig en hverdag, hvor vi enten arbejder på kontoret i børnehaven eller sidder derhjemme med at skrive tekst til vores hjemmeside og selvfølgelig laver gode dage for de børn der skal passes i børnehaven.

Den her tid på året, er normalt den tid, hvor vores kalender er fyldt mest op. Vi skal virkelig lægge os i selen, for at få det hele med og ikke glemme noget - for det hele er vigtigt! Pludselig blev alt sat i bero. Afsked og fødselsdag med vores førskolebørn, forberede førskolebørnene på deres nye hverdag, med besøg på deres nye skole. Overleveringsmøder, hvor vi skulle mødes med pædagoger fra førskolebørnenes skoler.

Når hverdagen igen starter, som vi kender den, står vi klar til at tage fat, så tæt på det sted vi slap.

Oscar og Emil og alle de andre børn i Jammerbugt kommune, som pludselig er sat på standby i forhold til at starte i skole, er der en særlig omsorg for.

Jammerbugt kommune har indlagt ekstra tid til, at de børn der skal starte i skole kan komme tilbage til børnehaven, så der er tid til at sige farvel og tage ordentlig afsked. Begrundelsen er, at børnene får lov at komme tilbage til deres børnehave- til det de kender, så de oplever at ”alt er godt”, ”alt er som det plejer at være” før de skal starte på deres nye spændende skoleliv. Den beslutning bakker vi selvfølgelig op, så hverken førskolebørnene og deres forældre kommer i klemme, men får en tryg og rolig overgang fra børnehavelivet til skolelivet.

Det er vi selvfølgelig meget glade for. Så der er tid til at få samlet børnenes tegninger fra tegnemappen, og afsluttet det vi var i gang med på stuen.

Når alle skolebørnene er startet enten i forårsbørnehaven eller på Pandrup og Brovst skole, starter der er ny hverdag for de børn der er tilbage på lilla stue.

Det er Viola og Stefan der skal være sammen med de børn om formiddagen. Når skolebørnene ikke er på lilla stue om formiddagen, har vi erfaring for, at børnene opdager hinanden på en anden måde. Ofte opstår der nye legerelationer og børnene prøver sig selv af på en anden måde- for nu er de blevet de store! I den gruppe børn der er tilbage på lilla stue om formiddagen, er mange af dem meget glade for at være udenfor. I slutningen af vinteren og starten af marts, blev der brugt mange timer i sandkassen og de STORE vandpytter på legepladsen gav liv til mange mudderkager og leg på vandbanen. På legepladsen er der højere til himlen end indenfor-man kan råbe højere løbe vildt hurtigt og være sammen med andre børn uden at være for tæt. Finde smådyr eller en god pind… måske er der et flot blad til den chokolade-mudderkage der er blevet bagt! Vi håber, at foråret kan give os rig mulighed for at være ude og får en stor portion VITAMIN N!

Viola, Stefan og Mette