Forældrebrev ang. genåbning af børnehaven

Til forældre med børn i daginstitutioner, dagpleje og SFO i Jammerbugt Kommune

På et pressemøde i går lagde Statsminister Mette Frederiksen op til, at hvis alt går som det skal hen over påsken, så vil landets dagtilbud, SFO’er og skoler (fra 0. til 5. klasse) kunne lukke op igen fra onsdag den 15. april 2020. I Jammerbugt Kommune vil vi naturligvis gøre vores ypperste for at genåbningen sker på en sikker og forsvarlig vis – for både børn, forældre og medarbejdere.

For at en daginstitution eller dagpleje kan lukke op for almindelig pasning, er der en række retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, vi skal kunne leve op til. Det er vi i fuld gang med at få på plads. Jammerbugt Kommune vil selvfølgelig følge alle de anbefalinger og retningslinjer, der kommer fra de forskellige myndigheder ud fra et forsigtighedsprincip.

Der er endnu for tidligt at sige, hvornår vi vil være klar til at åbne alle vores dagtilbud op igen, men vi bestræber os på, at dette kommer til at ske d. 15. april. Indtil da vil vi køre med nødpasning. Vi arbejder selvfølgelig mod at åbne op så hurtigt som muligt samtidigt med, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Nødpasning tirsdag den 14. april

Hvis dit barn har behov for nødpasning tirsdag den 14. april, skal du snarest muligt kontakte dit barns institution eller den enkelte dagplejer, når du kender behovet.

Du kan fortsat se kriterierne for nødpasning her: www.jammerbugt.dk

Situationen efter den 14. april og genåbning

Vi arbejder på højtryk på at kunne genåbne, men inden vi kender retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen er det usikkert, hvornår det præcist bliver. Hvis vi bliver nødt til at tilbyde nødpasning efter tirsdag den 14. april, vil det for så vidt muligt fortsat foregå i vante rammer og med besked til institutionens leder eller den enkelte dagplejer snarest muligt.

Der er børn, som skulle være startet i Førskole den 1. april. I den forbindelse er det vigtigt for os at sikre, at alle børn får en god og tryg overgang, hvor der tages hensyn til den bekymring, der kan være hos både børn, forældre og medarbejdere. Indtil videre vil børnene fortsat blive tilbudt nødpasning i deres nuværende pasningstilbud.  

Så snart vi modtager retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen vil politikerne i Jammerbugt Kommune foretage en vurdering og godkendelse af rammer og retningslinjer for en forsvarligt genåbning af daginstitutioner, dagplejere og SFO’er. Du/I vil løbende modtage relevant information omkring de nærmere rammer for genåbningen.

Venlig hilsen

Konst. Chef for Skole og Dagtilbud

Helle Nørgaard Pedersen