Forældrebrev om åbning af børnehaven.

Kære forældre i Landsbyhaven

Vi glæder os til at møde børnene og jer forældre igen. Men vi har også stor respekt for de valg, I forældre har besluttet for jeres børn.

For os alle bliver det en helt forandret hverdag i børnehaven, og i særdeleshed for jeres børn. I skal indstille jer på en meget anderledes tid med pasning under genåbningsperioden. Det bliver en tid, hvor der i den grad bliver behov for forståelse, tillid og tålmodighed fra os alle. Regeringen har besluttet, at vi gradvis skal lukke børnehaven op. Det arbejder vi rigtig meget med. For os er det vigtigste at sikre en tryg hverdag med nye rutiner for alle børn og ansatte efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

I de første 14 dage åbner vi i den tid, som vi har aftalt i telefonen. Får I behov for ændringer, er det vigtigt, at I ringer til mig på telefon. 61765988. Det var en stor fornøjelse at ringe til jer alle og høre, at I har det godt trods den svære tid.

Når I sender jeres børn i børnehave igen, skal I huske:

AT BØRN MED TEGN PÅ SYGDOM ELLER BLOT FORKØLELSE SKAL BLIVE HJEMME.

Kravene til adfærd, hygiejne, rengøring, aflevering og afhentning af børn samt større afstand mellem alle betyder nye måder at være sammen på til leg og læring. Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal børnene opholde sig så meget som muligt udenfor, så det er vigtigt, at alle husker varmt udetøj, støvler, regntøj, og en ekstra lun trøje. Husk navn i støvler og regntøj.

Børnene møder ind til en ny virkelighed, som ikke ligner den velkendte hverdag fra før corona-situationen.

Hyppig håndvask og hygiejne kommer til at fylde ekstra meget for alle uanset alder. Børnene skal undgå at lege i større grupper - og holde afstand, når de kan. Børnene vil blive opdelt i mindre grupper, grupper som de skal være i hele tiden. På samme vis vil hver gruppe af børn blive mødt af de samme voksne, så vidt det lader sig gøre. Det vil være børnehaven, der beslutter, hvilke børn der sættes sammen i grupper ud fra praktiske, pædagogiske og faglige hensyn.

Indendørs leg skal begrænses og helst ske mellem de samme børn. Legetøj, der ikke er nødvendigt, bliver pakket ned, og resten bliver rengjort efter brug. Børnene må ikke medbringe eget legetøj. De børn som skal sove til middag, skal selv have sengetøj med. Det skal vaskes hver dag – det gør vi.

Yngstegruppen får indgang gennem gårdhaven. De vil skulle opholde sig i yngstegruppens lokaler og i de to legeområder uden for børnehaven. I skal aflevere børnene ved døren i gårdhaven. Vent udenfor til der kommer en fra stuen og tager imod barnet. Hold afstand til øvrige forældre og børn. Personalet i yngstegruppen er Joan, Sara og Laila.

Lilla stue skal være på lilla stue og i køkkenet og på legeområdet bag ved børnehaven. Vi laver en midlertidig indgang lidt længere nede af Terpsvej ud for gyngerne. Der skal I gå ind sammen med jeres børn og aflevere dem ved indgangen i hjørnet ved lilla stue. Vent udenfor til der kommer en voksen fra stuen og aflever barnet udenfor. Hold afstand til øvrige børn og forældre. Personalet er Mette, Viola og Stefan.

Som I læste i påskebrevet, har vi ansat en ny pædagog i børnehaven. Hun hedder Sara Kjrl Jensen og bor i Halvrimmen. Sara glæder sig til at møde børn og forældre, og vi glæder os til at byde Sara velkommen i børnehaven.

Emil og Oskar skal begynde i deres nye førskoletilbud den 21. april. Vi havde ønsket, at de fik mere tid til at afslutte deres tid i børnehaven, men sådant gik det desværre ikke. Vi vil ønske dem alt godt på deres vej, og håber, at I vil kigge forbi. Et stort farvel og tak for et fantastisk samarbejde til begge hjem.

I den næste tid i børnehaven vil meget være anderledes, også eftermiddagsmaden. Børnene skal selv have eftermiddagsmad med i en lille kasse med tydeligt navn, ingen poser.

Børnenes madpakker/eftermiddagsmad skal være lige til at spise. Vi må ikke varme, lukke dåser op osv. Maden skal kunne tages direkte op af kasserne og puttes i munden. Ingen drikkedunke. Børnene får vand i børnehaven.

Vær meget opmærksomme på de tider vi har aftalt, da det er de tider vi sætter personale på efter. Og har I brug for at ændre tiderne, skal I ringe til mig.

HUSK brug parkeringspladserne ude på Mejerivej – vi må ikke parkere på Terpsvej, den er privat.

Vi vil gøre alt hvad vi kan for at skabe nogle rammer for børnene, hvor der er tid til leg, smil og glæde. Derfor vil vi gerne opfordre jer til, at vi ikke snakker om Corona, når I kommer med jeres børn. Ej heller når I henter dem.

Vi har bestemt at børnehaven skal være fri for Corona – også i daglig tale.

Vi glæder os til at mødes med jer alle igen.

God påske AnneMarie

 

Sikke mange, mange, mange anemoner!
Der er mindst en million.
Som et tæppe hele skoven myldrer af dem.
Sku’ vi ikke plukke no’en?
Se, de ligner søde små pi’er med hvide kjoler på.

Når du sådan går og plukker anemoner,
håber jeg, at du forstår:
Hvis du river hele blomsten op med rode,
bli’r der ingen næste år.
Du må gerne plukke, men ikke smide dem igen.

Se, nu har jeg en buket af anemoner.
Den forærer jeg til mor.
Den skal stå og pynte vældig fint i krukken på det lille runde bord..
Det bli’r sjovt at ordne dem,
li’så snart jeg kommer hjem.