Nyhedsbrev Lilla stue

Lilla stue fortæller..

Så fik vinteren vist sit smukke og kolde ansigt frem.

Dagene er så smukke når solen skinner og viser os krystallerne i frosten lige nu, men de kan også være bidende i kulden når der blæser en kold vind.

Af samme årsag er det forskelligt hvornår vi er ude lige nu. Før jul afleverede I fast jeres børn ved lågen på legepladsen, nu tager vi imod jeres børn i garderoben igen om morgenen, fordi det har været for koldt at starte dagen udenfor.

Så lige nu afhænger det af hvordan vejret er, hvornår vi er ude og inde. En ting er sikkert; vi er ude hver dag, nogle dage mere og andre dage mindre, det kommer an på hvad vejret tillader.

Det er også vores tema vi arbejder og leger ud fra lige nu: Vinter/frost tema.

Vi har de sidste dage eksperimenteret med kulde og varme. Vi har b.la. lavet is-dekorationer af vand, glimmer, grangrene og andre gode sager, som vi har hængt op i træerne ude på legepladsen i ”juletræet”😊

Vi har også frosset noget legetøj ned i en kasse, som vi har hakket fri igen, og sidst men ikke mindst har vi lavet en STOR balje, med den smukkeste pynt i, som vi vil lave til en stor glitrende lysestage med batterilys i. Det bliver magisk!

Om vinteren når der er sne, indbyder det til at lave snemænd – det kun sne vi har fået, har dog ikke været nok hernede til at lave 24 snemænd, så vi har malet vores egne snemænd på vinduerne, inde på Lilla stue. Flere er lige nu ved at blive lavet, og de er SÅ fine og søde! Man skulle tro at en snemand er en snemand, men de kan være lige så forskellige og unikke på deres egne måder – ligesom vores skønne børn. Hvilket der også er kommet gode samtaler ud af; værdien i forskelligheder, at ingen er ens og vi alle sammen er vigtige for at have et godt fællesskab.

Der er mange børn som lige skal vænne sig til at komme i børnehave igen efter at have været hjemme, derfor starter vi op med at lave en rundkreds igen om morgenen, for at få skabt følelsen af fællesskab igen, og for at børnene har mulighed for at starte roligt op, lige se hinanden i øjnene og høre hvad dagen bringer os. Det er også i rundkredsen at vi synger sange, laver sanglege og hvor børnene har mulighed for at fortælle noget, imens at de andre er stille og lytter. Det er med til at de vokser som de små dejlige individer de er. Så er dagen skudt godt i gang og vi kan mærke det skaber en ro hos børnene og giver tryghed.

I vil opleve at vi sender kassen med tøj med hver fredag, det gør vi for at I også har en mulighed for at tjekke op på tøj osv. Det er jo fysisk umuligt for jer som forældre at kigge i kassen ude fra den anden side af døren, så nu prøver at gøre det lidt lettere 😉

”Hvilken dag er det i dag spurgte Grisling, det er min ynglings dag sagde Peter Plys”

Kærlige hilsener fra Viola, Mette og Maiken