Forældrebrev januar 2021

Kære forældre i Landsbyhaven


Først rigtig godt nytår til jer alle, tak for mange gode stunder i 2020. Jeg håber, at I alle har nydt julen og nytåret på bedste vis.

Det blev til en brat afslutning lige inden jul, da vi desværre fik Corona indenfor. Jeg ved at i mange hjem, har der været ældre søskende som har haft Corona i julen og nytåret.

Vi var heldige i Børnehaven, at der ikke var flere smittet. Jeg tænker, at de tiltag omkring ekstra hygiejne samt brug af sprit, har været medvirkende til, at vi gik fri for Corona. Alle ansatte tager stor del i den ekstra opgave. Det taget tid fra andre opgaver, men lige nu har det første prioritet.

Vi holder fortsat åbent fra den 4. januar. Der vil vi indføre lidt flere foranstaltninger, som kommer til at gælde i en periode.

Da der har været, og fortsat er meget smitte i Jammerbugt kommune, vil vi tillade os at skrive det samme som de kommunale børnehaver:

Forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode. Det kan fx være forældre, der selv er hjemsendt, men ikke kan passe deres arbejde hjemmefra. Eller hvis forældre af andre årsager, ikke arbejder.

Der er alene tale om en opfordring til at holde børn hjemme, eller at give børnene kortere dage.

Det vil give personalet ekstra muligheder for at højne hygiejnen, da det er meget tidskrævende.

YNGSTEGRUPPEN: I må stadig gå ind i gangen og aflevere jeres børn, men kun èn af gangen og altid med visir eller mundbind på. Husk at spritte jeres hænder af hver gang. I gangen står vi naturligt langt fra hinanden, og de ansatte eller øvrige børn kommer ikke ud i garderoben. Garderobens kontaktflader vil blive rengjort en ekstra gang.

LILLA STUE:

Alle børn skal afleveres ude og afhentes ude. Vær opmærksom når I kommer med jeres barn - hvis vi er ude på legepladsen, skal jeres barn afleveres ved den lille låge. Er vi inde, skal I gå til hoveddøren, og vi kommer ud og tager imod jeres barn. Jeres barn skal være fuldt påklædt til at være ude, når de ankommer. Husk navn i alt det tøj og fodtøj, hvor det er muligt. Så er det lettere for os, at hjælpe jeres barn med at finde deres ting. Er der dårligt vejr, vil vi ikke gå ud fra morgenstunden.

Når I henter jeres barn, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få jeres børn klædt på, og sendt ud til jer, så I kommer til at vente så kort tid som muligt. Jeg vil gøre jer opmærksom på, at det er meget tidskrævende at få alle børn i tøjet ved afhentning. Derfor vil jeg opfordre til, at vi laver en fælles indsats m.h.t at gøre børnene mere selvhjulpne med af og påklædning.

Jeres børn skal hver dag medbringe to madkasser, en til frokost og en til eftermiddagsmaden – begge SKAL være mærket med navn. Gør jeres børn en tjeneste og lære dem at kender deres madkasse. Tilfældige plastikposer, stanniol pakker o.s.v kan børnene ikke finde i køleskabet, når vi skal spise. Børnene skal også medbringe en taske hver dag, som kan indeholde begge madkasser, og plads til ekstra tøj. Husk navn på så meget som muligt, det vil lette vores arbejde rigtig meget.

Vær opmærksom på, om jeres barn har symptomer på Corona: grønt snot, hoste, feber eller utilpashed. Er der tvivl, så giv barnet en fridag. Børn som har symptomer, må ikke komme i børnehave. Vi har lige set, hvor hurtig Corona kan spredes, derfor skal alle hjem være meget omhyggelige med, ikke at sende syge børn afsted.

Har I Corona i familien, vær da opmærksom på de gældende regler for, hvornår jeres barn må komme i børnehave, hvis ikke de har været isoleret. Ved tvivl tag da kontakt til Diane Aarestrup 41912491 / 72577491.

I vil opleve, at personalet vil begynde at bruge visir. Det vil være når den enkelte føler, at det er nødvendigt. Det kan være ved modtagelse af børn, af og påklædning og bleskift. Vi må lige nu skabe et arbejdsmiljø, hvor vi føler os dækket ind mht. værnemidler. Vi har i hele perioden fra marts måned være helt fri for sygdom blandt personalet. Børnene har hver eneste dag mødt de voksne som hører til på stuerne. Aldrig har der været fremmede vikarer – og det skal blive ved, også i de to vintermåneder som vi lige nu tager hul på.

Lonni er ved at være rask, men ikke helt fri for symptomer endnu. Da det er Lonni som lukker børnehaven hver dag, fra klokken 16.30 til 17.00 (fredag fra 16.00 til 16.30) har jeg brug for at vide hvis I har behov for pasning i det tidsrum. Skriv da en mail til børnehaven, med de nøjagtige dage I har brug for pasning fra 16.30 til 17.00. (fredag 16.00 til 16.30) Jeg vil da sætte en vikar på. Er der ingen som tilmelder sig, lukker børnehaven 16.30. (fredag klokken 16.00) Børnehavens mail er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. TAK

Vi alle passe rigtig godt på hinanden, og tænke os godt om hver gang vi mødes.

Vi har alle holdt en god og lang jule/nytårs ferie, og vi glæder os alle til at mødes i Landsbyhaven igen.

De bedste nytårs hilsner til alle hjem. AnneMarie Børnehaven Landsbyhaven